Rick en Roos in Rucphen

Rick en Roos in Rucphen' is een voorleesboek op rijm in opdracht van de gemeente Rucphen. Het verhaal vertelt de zoektocht van Rick en Roos naar de finish van een fietswedstrijd in Rucphen. Onderweg komen ze langs leuke speelplekken in Schijf, Sprundel, Zegge en in Rucphen. Alle pasgeboren krijgen dit boek cadeau van de gemeente Rucphen.

 

Emma mag naar huis

Emma mag naar huis' is mede mogelijk gemaakt door Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis. Met dank aan de Medische Pedagogische Zorg en de Medische Psychologie van het Emma Kinderziekenhuis Amsterdam UMC.
Het is een voorleesboek op rijm voor kinderen die in het ziekenhuis hebben gelegen.

 

Daan en Demi in Dronten

Daan en Demi in Dronten' is een voorleesboek op rijm in opdracht van de gemeente Dronten. Het verhaal vertelt de zoektocht van Daan en Demi naar het gezellige plein in Dronten. Onderweg komen ze langs leuke speelplekken in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Alle pasgeboren krijgen dit boek cadeau van de gemeente Dronten.

 

Een nieuw land voor Ted / A new country for Ted

Samen met Edufax een kinderboek over internationale verhuizingen ontwikkeld. In het Engels a new country for Ted en in het Nederlands ‘een nieuw land voor Ted’. Het verhaaltje volgt de emotionele en fysieke reis van een kind bij het verhuizen naar een nieuw land. Op elke pagina staan ook praktische tips voor ouders.

 

Bas en Bo in Barendrecht

‘Bas en Bo in Barendrecht’ is een voorleesboek op rijm voor peuter en kleuters. Bas wil naar de Watertoren van Barendrecht. Onderweg komt hij samen met Bo allemaal leuke speelplekken tegen. Komen ze nog wel bij de watertoren terecht? Het boekje is een initiatief van de gemeente Barendrecht. Het boekje wordt uitgedeeld door de gemeente wanneer een pasgeborene wordt aangegeven bij de gemeente.

 

Peter’s Perfect Plate

‘Peter’s Perfect Plate’ is een voorleesboek in het Engels op rijm voor peuters en kleuters. Het boekje gaat over gezond eten en melkproducten. Peter vraag aan zijn moeder wat hij moet eten en drinken om groot en sterk te worden. Zijn moeder laat hem zien dat er elke dag momenten zijn wanneer hij gezond kan eten en drinken. Ook staan er veel tips in voor ouders en verzorgers. Het boekje is een initiatief van Friesland Campina International en wordt uitgedeeld aan kinderen in Singapore.

 

Juf Sas en de Plasklas / Fraulein Lasse und die pipiklasse

Juf Sas en de Plasklas’ is een voorleesboek op rijm voor kinderen. Het boekje gaat over plasproblemen bij kinderen en bevat ook informatie en tips voor ouders. Er is ook een Duitse druk Fraulein Lasse und die pipiklasse`. ‘Juf Sas en de Plasklas’ is tot stand gekomen in samenwerking met het Franciscus Vriendenfonds, Urifoon en UnderWunder.

 

Een ontbijtje met Bas

‘Een ontbijtje met Bas’ is een voorleesboek op rijm voor peuters en kleuters. Het boekje gaat over gezond ontbijten, en bevat ook tips voor ouders.

Een ontbijtje met Bas’ is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten samen met Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland en Verpleegkundigen & Verzorgend Nederland. De uitgave van het boekje is in samenwerking met Pit Actief.

 

Het blije bordje van Bobbie

‘Het blije bordje van Bobbie’ is een voorlees boek op rijm over gezond eten en bewegen. Alle kinderen in Amsterdam die 3 jaar en 9 maanden zijn krijgen het boekje uitgereikt bij een consult op een Ouder Kinder Centrum. Dit boek is mede mogelijk gemaakt door door Stichting Wereld Kanker Onderzoek Fonds en Stichting Witte bedjes Het Parool, met medewerking van JGZ GGD Amsterdam en met dank aan de gemeente Amsterdam, Amsterdam Aanpak Gezond Gewicht.

Inmiddels is het boekje ook voor de gemeente Den Haag gedrukt. Deze druk is mede mogelijk gemaakt door stichting Levi Lassen, stichting Boschuysen, Fonds 1818, Willem van Heck Fonds en de gemeente Den Haag. De verspreiding van het boekje vindt plaats in het kader van het project 'Tijd voor ontbijt', uitgevoerd door welzijnsorganisatie Zebra.

 

Wies is Allergisch

‘Wies is allergisch’ is een voorleesboek op rijm dat gaat over een meisje dat een voedselallergie heeft. Met het verhaaltje wordt op een speelse toon verteld wat een voedselallergie is en hoe de allergietest in het ziekenhuis gaat. Het boekje is gemaakt in samenwerking met de allergiepoli van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Mede mogelijk gemaakt door Stichting de Witte Bedjes Het Parool.

 

Mammie smeert Sammie

‘Mammie smeert Sammie’ is gemaakt in opdracht van de Mauritsklinieken, poliklinieken dermatologie. Sammie wil naar het pierenbad. Maar voordat hij naar buiten gaat, smeert zijn moeder hem in met zonnebrandcrème. Ze tekent balletjes op zijn arm en een letter op zijn rug. ‘Mammie smeert Sammie’ is een voorleesboek op rijm over verstandig zonnen. Het verhaal van Sammie vertelt op speelse wijze aan kinderen hoe ze goed voorbereid kunnen spelen in de zon.

 

Joep moet Poepen

Mede dankzij Yakult en met dank aan de poeppoli van het Emma Kinderziekenhuis AMC heeft Kinderboek op Maat een boekje gemaakt voor kinderen die moeite hebben met poepen: ‘Joep moet poepen’. Joep kan niet poepen op de wc. Hij krijgt er buikpijn van en dat maakt hem verdrietig. Maar dan neemt zijn moeder hem mee naar een dokter. De dokter vertelt over allerlei soorten poep en over een poepfabriek in Joepje's buik.

 

Doek gaat naar de Tandarts

In opdracht van de afdeling Gezondheidsbevordering van de GGD Den Haag heeft Kinderboek op Maat een voorleesboekje gemaakt over mondverzorging. ‘Doek gaat naar de tandarts’ vertelt het verhaal van het draakje Doek die naar de tandarts gaat. De tandarts is heel trots op Doek want hij poetst zijn tanden heel goed. Maar dan verliest Doek een tandje.

 

Catootje heeft Kriebel

Voor de poliklinieken dermatologie van de Mauritsklinieken en Astellas heeft Kinderboek op Maat ook een voorleesboek gemaakt voor kinderen met eczeem. Het boekje heet ‘Catootje heeft kriebel’. Catootje heeft last van kriebel op haar armen en benen. Ze gaat naar een dokter die een toverzalfje voor haar heeft.

 

Emma naar het ziekenhuis

'Emma naar het ziekenhuis' is gemaakt in opdracht van het Emma Kinderziekenhuis AMC. Het boekje is gemaakt voor kinderen die voor een of meerdere nachtjes worden opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis. Het verhaal vertelt over een meisje Emma die voor verschillende onderzoeken naar het ziekenhuis moet. Zoals bloedprikken, een infuus aanleggen, narcose en een röntgenfoto. Als ze weer wat beter is mag ze weer naar huis. En ze roept: "dag ziekenhuis.' Dit boek is mede mogelijk gemaakt door Stichting de Witte Bedjes Het Parool.