Burgemeester Jean Paul Gebben reikt eerste geboorteboekje Daan en Demi in Dronten uit.

Bij een aangifte van een geboorte geeft het Huis van de Gemeente Dronten een cadeautje. Sinds kort is dat het op maat gemaakte voorleesboekje ‘Daan en Demi in Dronten’. Het verhaal gaat langs allerlei leuke plekken in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Op de foto gaat de burgemeester Jean Paul Gebben op kraambezoek bij Noor, haar ouders en haar zus om hen één van de eerste exemplaren van dit nieuwe boekje te geven. Met de zelfontspanner van de burgemeester maakten ze deze foto.

 

 

Samenwerking met GGD Ghor en het Voedingscentrum

Door een samenwerking met GGD Ghor en het Voedingscentrum kunnen alle GGD’s in Nederland het boekje 'het blije bordje van Bobbie’ samen met de groeigidsen kosteloos aanvragen. Dit betekent dat alle kids van vier jaar in heel Nederland dit boekje kunnen krijgen via hun consultatie-arts tijdens hun vierjaren consult. 

 

 

Burgemeester Jan van Belzen reikt 1e geboorteboekje 'Bas en Bo in Barendrecht' uit


barendrechtnu.nl

BARENDRECHT (10 januari 2018) – Dinsdagmiddag 9 januari overhandigde burgemeester Jan van Belzen het 1e Barendrechtse geboorteboekje ‘Bas en Bo in Barendrecht’ aan Fedde Achterberg. Fedde Hennie José Achterberg werd op donderdag 28 december 2017 geboren, is de zoon van Thamara Moreno Sancho en Thomas Achterberg en het broertje van Fleur Achterberg. In het geboorteboekje op rijm maken kinderen op een leuke manier kennis met speelplekken in Barendrecht. Het boekje vervangt de knuffel als geboortecadeau.

Barendrecht verwelkomt jaarlijks bijna 500 pasgeborenen. Vanaf 1 januari 2018 krijgen zij het boekje cadeau van de gemeente. Dit gebeurt persoonlijk bij de geboorteaangifte in het gemeentehuis of per post als de geboorte in een andere gemeente plaatsvond.

In het boekje gaan Bas en Bo op zoek naar de Watertoren. Tijdens hun zoektocht komen ze langs leuke speelplekken waar ze natuurlijk even willen spelen. Maar komen ze dan nog wel bij de toren? Het boekje ‘Bas en Bo in Barendrecht ’ is een uitgave van Kinderboek op Maat en werd geïllustreerd door Kids Marketeers.

Burgemeester Jan van Belzen reikt 1e geboorteboekje 'Bas en Bo in Barendrecht' uit

 

Arts&Auto Magazine (oktober 2016) juf Sas en de plasklas


 

Algemeen Dagblad 24 september 2016 juf Sas en de plasklas.


 

Een ontbijtje met Bas


Vakblad Vroeg
AJN
V&VN

De boekpresentatie nam plaats in het gemeentehuis van Rotterdam. De gemeente Rotterdam onderschrijft het belang van goed ontbijten. Alle betrokken partijen die op de achterkant van het boekje staan genoemd waren aanwezig. Ook was Paul Rosemuller aanwezig als voorzitter convenant Gezond gewicht en ambassadeur JOGG(Jongeren Op Gezond Gewicht). De wethouder Adriaan Visser van financiën, sport en cultuur Rotterdam heette iedereen welkom. Het boekje werd voorgelezen aan peutertjes en er werd heerlijk ontbeten.
Het blije bordje van Bobbie


KankerPreventieNieuws
Het Parool
VoedingNu
AmsterdamFM
Metro


Studenten en leraren van het ROC in Amsterdam hebben zelfs een liedje van het boekje voor kinderdagverblijven gemaakt.

 

B-wijzer

Infomagazine van de Stichting Bekkenbodem Patiënten, december 2011 nr. 24, p. 8, 9

Joep moet poepen

Dagblad de Limburger/bijlage Gezond, juli 2011

 

Sammie bij Hart van Nederland

Bekijk de uitzending van Hart van Nederland hier:

 

Doek gaat naar de tandarts

De presentatie van het boek Doek gaat naar de tandarts vond plaats in de openbare bibliotheek in Den Haag. Er werd voorgelezen, een toneelstuk opgevoerd en er is zelfs een liedje over Doek gemaakt!

Beluister het liedje hier

 

Catootje in de krant!